Képzések

Dekorációs

Textilfestés növényekkel

Dekorációs workshop

A zöld esküvők és környezettudatos szemléletben megrendezésre kerülő rendezvények egyre inkább előtérbe kerülnek a modern, természetes dekorációs és virágkötészeti trendekben, ezeknek az irányzatoknak egy szép megnyilvánulási formája és kiegészítő eleme a finom pasztell színárnyalatokban harmonizáló textilkiegészítők alkalmazása. A foglalkozást virágkötőknek, dekoratőröknek, rendezvényszervezőknek egyaránt ajánljuk.

Ezen a workshopon számos természetes textilszínezési technikával megismerkedhetnek a résztvevők. Festőnövényekkel egyszínűre vagy színátmenetesre megfestünk fejenként egy darab 3 méter hosszúságú pamutgézt, amely csodás asztaldísze és kiegészítője lehet egy ünnepi asztalterítéknek. Ezen kívül színfoltokkal és növényi lenyomatokkal megmintázunk fejenként 2 x 2m hernyóselyem szalagot, ami menyasszonyi vagy alkalmi csokrok díszítésére használható. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textil választás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, továbbá a merítéses, színátmenetes, színfoltos és ún. ökonyomat avagy ecoprint technikát is, amely során ezúttal eukaliptusz levelek lenyomatát gőzöljük majd a kelmébe - ez egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy fontos alkalom virágairól.

A részvételi díj tartalmazza a 3 méteres pamutgézt, a 2 x 2m hernyóselyem szalagot és az ökonyomat textil mintákat valamint a festés során szükséges összes eszközt és alapanyagot.


Virágkötészet

Őszi kirakatdíszek bogyókkal, termésekkel, tartós virágokkal

Virágkötészeti workshop

Az augusztus végi workshopon a színpompás bogyók, tökök, termések kapják a főszerepet. Kiegészítőik ezúttal nem a vágott virágok, hanem a tartós száraz- és selyemvirágok lesznek. Az élő és mű alapanyagok professzionális társításával őszi hangulatú díszeket készítünk. Az egyéni alkotás mellett lehetőség lesz Kiss Attila vezetésével csoportban is dolgozni, látványos nagy méretű kirakatelemeket készíteni. 

Elméleti

Európa-kupa élménybeszámoló, bemutató, szakmai nap

Elméleti workshop

Augusztus végén Katowicében kerül megrendezésre a soron következő virágkötészeti Európa-kupa, ahol Nagy Gábor képviseli hazánkat. A versenyen 16 ország rangos virágkötője méri össze tudását. Néhány héttel a kupát követően, Gábor a Dekor Akadémián újra bemutatja a versenymunkáit, és beavat minket a felkészülés fázisaiba. Versenyzői szemmel megosztja élményeit, tapasztalatait a nemzetközi megmérettetésről, és beavat a kulisszatitkokba is.
A szakmai nap másik előadója Kruzslicz Ferenc, aki a nemzetközi technikai zsűri tagjaként egy másik szemszögből osztja meg velünk a versennyel kapcsolatos tapasztalatait. Az előadáson vetítés formájában megtekintjük a versenyzők alkotásait. Kielemezzük az érdekesebb, illetve példaértékű alkotásokat.

Virágkötészet

Kopogtatók őszi és Halloween hangulatban

Virágkötészeti workshop

Az őszi dekorációk közt talán a színpompás ajtódíszek a legkedveltebbek. Szeptember végén már számtalan száraz és húsos termés, szépen száradó növényi rész és izgalmas kiegészítők állnak rendelkezésre az alkotáshoz. Gyere és tarts velünk a workshopunkon, ahol Szép Klarissza mester virágkötő segítségével megmutatjuk, hogyan lehet a Halloween hangulatot is ízlésesen becsempészni a készítményekbe.