Képzések

Virágkötészet

Kézicsokrok újragondolva

Virágkötészeti workshop

Mindennapjaink leggyakoribb munkái a csokrok. Az egyszálastól az óriás bokrétákig, számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre technikailag és kreativitásban egyaránt, hogy vevőinket elkápráztassuk.

Az augusztusi workshop előadója Nagy Gábor ifjúsági Európa-bajnok virágkötő lesz. Gábor vezetésével különleges megoldásokkal ismerkedhetnek meg a képzés résztvevői, mindvégig szem előtt tartva az arányokat, formákat és a tökéletes technikai megoldásokat. Az alkotónap alatt a résztvevők megtanulhatják hogyan készíthetnek különleges csokoralapokat és talán az elsőre kicsit szokatlannak tűnő anyagpárosításokkal valami teljesen egyedit hozhatnak létre. Gábor a tőle megszokott modern látásmódot hozza el a workshopra, melyen vágott és tartós virágokból készült alkotások is készülnek az eladhatóságot is figyelembe véve.

Dekorációs

Textilfestés növényekkel

Dekorációs workshop

A zöld esküvők és környezettudatos szemléletben megrendezésre kerülő rendezvények egyre inkább előtérbe kerülnek a modern, természetes dekorációs és virágkötészeti trendekben, ezeknek az irányzatoknak egy szép megnyilvánulási formája és kiegészítő eleme a finom pasztell színárnyalatokban harmonizáló textilkiegészítők alkalmazása. A foglalkozást virágkötőknek, dekoratőröknek, rendezvényszervezőknek egyaránt ajánljuk.

Ezen a workshopon számos természetes textilszínezési technikával megismerkedhetnek a résztvevők. Festőnövényekkel egyszínűre vagy színátmenetesre megfestünk fejenként egy darab 3 méter hosszúságú pamutgézt, amely csodás asztaldísze és kiegészítője lehet egy ünnepi asztalterítéknek. Ezen kívül színfoltokkal és növényi lenyomatokkal megmintázunk fejenként 2 x 2m hernyóselyem szalagot, ami menyasszonyi vagy alkalmi csokrok díszítésére használható. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textil választás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, továbbá a mertéses, színátmentes, színfoltos és ún. ökonyomat avagy ecoprint technikát is, amely során ezúttal eukaliptusz levelek lenyomatát gőzöljük majd a kelmébe - ez egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy fontos alkalom virágairól.

A részvételi díj tartalamazza a 3 méteres pamutgézt, a 2 x 2m hernyóselyem szalagot és az ökonyomat textil mintákat valamint a festés során szükséges összes eszközt és alapanyagot.