Hírek

11.19

Adventi koszorú versenyünk nyertesei

Adventi koszorú versenyt hirdettünk, melyre az ország minden részéről érkeztek pályamunkák.

Az első ízben megrendezett megmérettetés célja volt, hogy a vidéki virágüzleteknek is esélyt adjunk arra, hogy belekóstolhassanak egy országos virágkötészeti verseny ízébe. A próbatételre 15 koszorú érkezett.

Bizonyos kötött feltételeknek kellett megfelelnie a koszorúknak anyag felhasználás, forma tekintetében. A kötelező kellékcsomagon kívül élő örökzöld növények beépítése is elvárás volt. Ezen túl szabad kezet kaptak a versenyzők.” – foglalt össze a verseny kritériumait Pánczél Péter, a Dekor Akadémia vezetője, mester virágkötő

A szakmai zsűri - Szép Klarissza, Marosi Andrea és Móri Imre mester virágkötők - Kantóné Lantos Nikolett adventi koszorúját választotta a legjobbnak. Nikolett Bernecebarátiból hozta el csodás rozsdás hangulatú koszorúját, mely aprólékos, részletgazdag és különleges technikai megoldásokban bővelkedő dísz lett.

A 2. helyezett Bajkóné Sági Katalin, a Kati Virágáruda tulajdonosa elmondta, hogy az advent és karácsony csillogó ünnepélyessége inspirálta koszorúja elkészítésében amit természetes, erdei jegyekkel vegyített.
A 3. helyezést Bazan Lajosné Picúr kapta, aki fontosnak tartja az ilyen jellegű versenyeket, melyek hagyományteremtő szándékkal indulnak útjukra, és melyekben a hétköznapi virágboltok is kifejezhetik önmagukat és bemutathatják szakmai tudásuk legjavát.

A 14 adventi koszorú pályamű megtekinthető a Decoration&Design áruházban december 9-ig.

A koszorúkról készült fotók.

További híreink

ELINDULT A DEKOR AKADÉMIA!


2019-09-23

Virágkötészeti, dekorációs és üzletfejlesztési workshopok szakmabelieknek