Dekorációs

08.24

09:00

Textilfestés növényekkel

Dekorációs workshop

A zöld esküvők és környezettudatos szemléletben megrendezésre kerülő rendezvények egyre inkább előtérbe kerülnek a modern, természetes dekorációs és virágkötészeti trendekben, ezeknek az irányzatoknak egy szép megnyilvánulási formája és kiegészítő eleme a finom pasztell színárnyalatokban harmonizáló textilkiegészítők alkalmazása. A foglalkozást virágkötőknek, dekoratőröknek, rendezvényszervezőknek egyaránt ajánljuk.

Ezen a workshopon számos természetes textilszínezési technikával megismerkedhetnek a résztvevők. Festőnövényekkel egyszínűre vagy színátmenetesre megfestünk fejenként egy darab 3 méter hosszúságú pamutgézt, amely csodás asztaldísze és kiegészítője lehet egy ünnepi asztalterítéknek. Ezen kívül színfoltokkal és növényi lenyomatokkal megmintázunk fejenként 2 x 2m hernyóselyem szalagot, ami menyasszonyi vagy alkalmi csokrok díszítésére használható. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textil választás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, továbbá a merítéses, színátmenetes, színfoltos és ún. ökonyomat avagy ecoprint technikát is, amely során ezúttal eukaliptusz levelek lenyomatát gőzöljük majd a kelmébe - ez egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy fontos alkalom virágairól.

A részvételi díj tartalmazza a 3 méteres pamutgézt, a 2 x 2m hernyóselyem szalagot és az ökonyomat textil mintákat valamint a festés során szükséges összes eszközt és alapanyagot.


Tanfolyam ára:

Ft/fő

Ft/fő

Válassz helyszínt:

Válassz időpontot:

Jelentkezők száma:

Oktató:

Hajgató Sára


Textilfestő iparművész

Hajgató Sára 8 éve foglalkozik természetes textilfestéssel, ősi, egzotikus és vadon termő festőnövényekkel színez meg természetes kelméket és szöveteket. Az évek során elmélyülten tanulmányozta a hagyományos textil színezési eljárásokat és hosszas kísérletezés során alakította ki bevált technológiáit. Dolgozik természetes indigóval, Magyarországon termő, hosszú múltra visszatekintő színezékekkel és egzotikus tájakról származó, különleges festőnövényekkel egyaránt. A természetes textilszínezési technikákat évek óta oktatja a Goldberger Textilipari Gyűjteményben, illetve országszerte felnőtt workshopok keretében.