Képzések

Virágkötészet

Varázslat a színekkel - Őszi tűzött díszek professzionálisan

Virágkötészeti workshop

A virágkötészeti technikák, szabályok megfelelő ismerete és alkalmazása mellett elengedhetetlenül fontos a jó színhasználat. Egy kompozíció esetén a felhasznált színeknek döntő szerepe van az összképben, legyen szó kontrasztról vagy harmóniáról. Gyakran egy jól megalkotott színvilágú virágdíszben nem is a felhasznált növények ragadják meg első pillantásra szemünket, hanem a tökéletesen - olykor meglepően - összeválogatott színárnyalatok. Hogyan hatnak a színek az érzelmekre? Hogy befolyásoljuk a vásárlókat a színek tudatos használatával? Mi a komplex színharmónia?  A képzés résztvevői választ kapnak mindezekre, és még számtalan kérdésre.

A téma virtuóza, Németh Attila avatja be a képzés résztvevőit a rá jellemző sajátos látásmódba, a professzionális színhasználatba. Az oktatáson terítékre kerülnek a színekkel kapcsolatos elméleti törvényszerűségek és szabályok, melyeket majd a gyakorlatba is átültetünk. Egy igazán tartalmas és szó szerint színpompás napra számíthatnak a képzés résztvevői!

Elméleti

Vállalkozásfejlesztés lépésről-lépésre - sikeres virágüzlet vezetés

Elméleti workshop

Napjainkban vajon elég az, hogy a megszokott ütemben és stílusban kereskedünk? Számos olyan lehetőség van, ami megkönnyítheti a munkánkat, átláthatóbbá, tervezhetőbbé teheti a vállalkozásunkat vagy akár a raktárunkat. Közeleg a jeles nap, keressük a tavalyi „füzetet”. Mit is vettünk? Most mit rendeljünk? Ilyen és hasonló helyzetek mindenkinek ismerősek lehetnek. A mai világban elengedhetetlen modernebben gondolkozni és dolgozni. Gyakorlati ötletekkel és példákkal szeretnénk segíteni a munkátokat, de nem csak ezekben a témákban.  Terítéken lesz az árkalkuláció, raktározás, készletezés, árajánlat készítés, hatékony időbeosztás.

A nap lényege egy új szemlélet megmutatása, hogy mi miért fontos, hogyan teszed most és hogyan lehetne. Természetesen senki sem tudj a „tutit”, senki sem csinálja tökéletesen, de ami működik itt, az működhet személyre szabva ott is. 

Virágkötészet

Csomagolj kreatívan! - Ajándékdíszítés minden alkalomra

Virágkötészeti workshop

A mindennapi virágüzleti munkában gyakran találkozunk ajándékcsomagolással.

Sok virágkötő szereti, de sokan szívesen lemondanának erről a feladatról. Kihívást jelent maga a csomagolás, és a hozzá illő dísz megalkotása egyaránt. Mit takarjunk el, mi látszódjon, mit emeljünk ki? Milyen csomagolóanyagot válasszunk? Milyen alternatívák vannak a látványos és technikailag jól megvalósítható díszítésre? Gyakran a gyors és egyszerű, jól bevált formákhoz, technikákhoz és alapanyagokhoz nyúlunk. Ezen a hiánypótló workshopon górcső alá vesszük a témával kapcsolatos összes kérdést, megismerkedünk az ide tartozó technikai fortélyokkal, trükkökkel. A kellékek és tartós virágok mellet fontos szerepet kapnak az élő növényi részek és vágott virágok is, mint díszítő elemek.

A képzés vezetője Móri Imre mester virágkötő, akinek az aprólékos, finoman kidolgozott alkotások a védjegyei.