Képzések

Elméleti

Mobilfotózás workshop virágkötőknek

Elméleti workshop

A virágüzletedben készült alkotásokat, újdonságokat, szezonális ajánlataidat te is rendszeresen befotózod mobillal, majd posztolod? Érezted már azt, hogy hasznos lenne egy kis optikai tuning, plusz tudás ezeknek a fotóknak az elkészítéséhez?

Ha nem vagy elégedett a telefonoddal készített fotóiddal, most itt a lehetőség, hogy szintet ugorj!

Egy jobb telefonnal te is elkészítheted ezeket a képeket, ha tudod, milyen kompozíciót, kiegészítőket és világítást használj, majd hogyan utómunkázz. Mobilfotós workshopunkon mindezt egyetlen nap alatt megtanulhatod! A képek elkészítéséhez csak egy fotózásra alkalmas mobiltelefonra lesz szükséged. Természetes fényt használunk, a szükséges kiegészítők pedig minden virágüzletben megtalálhatóak. 

Tematika:

  • általános fényképezési ismeretek (kompozíció, kiegészítők, világítás)
  • telefon kamerájának alaposabb megismerése (éles képek készítésének titka, elmosódott háttér készítése, különböző fényképezési módok használata)
  • különböző képtípusok elkészítése (kompozíciós és világítási ismeretek gyakorlatba ültetése) - csokor vázában, csokor kézben, világos és sötét háttér előtt, üzlet fotózása, kreatív képek, hangulatfotók
  • utómunka (ingyenes képszerkesztő programot használunk hozzá)

Virágkötészet

Tavaszi-húsvéti készítmények kreatívan

Virágkötészeti workshop

Ha kreatív és egyben eladható húsvéti díszeket szeretnél készíteni, gyere és tarts velünk márciusban a Dekor Akadémián! A Szép Klarissza vezette workshopon megismerkedhetünk, hogyan lehet megfelelően és ízlésesen vegyíteni a tavaszi alkotásokban az élő és száraz növényi részeket a kellékekkel, kiegészítőkkel. 

Virágkötészet

Eladható, mindennapi virágdíszek és csokrok

Virágkötészeti workshop

Számtalan alkalommal felmerült a kérés a különféle témájú virágkötészeti képzéseken, hogy fektessünk kiemelt hangsúlyt az eladhatóságra, gyorsaságra. Áprilisban a mindennapi virágüzleti munkában előforduló, könnyen elkészíthető díszekre helyezzük a hangsúlyt. Egy-és párszálas csokrok, ötletes tűzött és tűzőhab nélküli alkotások, kreatív cserepes növény csomagolási és díszítési megoldások kerülnek fókuszba.

Elméleti

Professzionális tervezés: esküvők, rendezvények - Fókuszban a hatékonyságnövelés

Elméleti workshop

Ez az elméleti workshop több pillérre épül:

I. Minden apró részletet átbeszélünk, ami az esküvők és rendezvények előkészülete kapcsán felmerülhet. 

Fő témakörök: 

- árajánlat készítés, 

- szerződéstervezet, 

- kommunikáció a megrendelőkkel, 

- építés-bontás tudnivalói, 

- installációk, kiegészítők bérbeadása, 

- együttműködés más szolgáltatókkal. 

II. Érintjük továbbá a virágüzlet mindennapi életében felmerülő teendők közül az árkalkulációt, a jeles napokra való hatékony felkészülést. 

Molnár Csilla olyan gyakorlati ötletekkel és példákkal fogja segíteni a résztvevőket, mely túlzás nélkül aranyat érnek. 

Az egész napos elméleti workshop lényege egy új szemlélet megmutatása: hogyan teszed most, és hogyan lehetne plusz erőforrás nélkül, csupán szervezettebb, tudatosabb napi működéssel még hatékonyabban?

Virágkötészet

Esküvői díszek GREENERY stílusban

Virágkötészeti workshop

A májusi képzésen a "csupa zöld" esküvői díszeké a főszerep. Megnézzük hogyan lehet látványos és különleges hatást elérni virágok nélkül, kizárólag  friss és üde vágott zöldek, trópusi levelek, léggyökerek, ágak és pozsgás növények felhasználásával. 

A workshopon egyben a Dekor Akadémia születésnapját is ünnepeljük, hiszen 5 éve ezen a napon debütált az első képzésünk Kiss Attila vezetésével.

Dekorációs

Régiből újat- bútorfestési technikák virágkötőknek

Dekorációs workshop

Ha felfrissítenéd a virágüzleted régi, megunt bútorait, itt a helyed! A bútorfestés eszközeit használva könnyedén saját ízlésünkre szabhatunk, átalakíthatunk egy kedves bútordarabot, a megfelelő anyagokat és technikákat használva rövid idő alatt látványos eredményeket lehet elérni.

A workshopon átvesszük a bútorfestés alapjait elméletben, milyen eszközöket és anyagokat érdemes használni, és hogyan használjuk azokat nem professzionális körülmények között.

Ez egy gyakorlati képzés, ahol krétafestékkel, minta-deszkákon gyakorolva több felületet festünk, átvesszük a konkrét ecsetfogásokat, a helyes mozdulatokat, és 5 olyan egyszerű technikát (textúrált felület festése, sima felület festése, „két szín” technika, száraz ecset technika, bemosás, antikolás színes viaszokkal), amiket elsajátítva már biztos kézzel állhat neki bárki bútort festeni.