Képzések

Elméleti

Újraépítkezések az online marketingben a vírus után

Instagram fortélyok a stabil eladásokért

Te hogy vészelted át a kényszerpihenőt? Talpon tudtál maradni? Átgondoltad azt, hogy legközelebb mit csinálnál másképp, még ügyesebben? Jól jött volna egy szakavatott segítség, egy marketing stratégia, ami mankóként szolgál?

Az biztos, hogy tudatos kommunikációval, előre tervezéssel, stratégiai gondolkodásmóddal kell a jövőbe tekintenünk és mindezt ma kell elkezdeni. A kulcsszó az előre tervezés!


2020-ban az Instagram Magyarországon is az egyik legnagyobb bázissal rendelkezdő közösségi platform, megkerülhetetlen online kommunikációs eszköz.  Építsd te is a kezdetektől tudatosan az Instagram csatornád! Ezen az intenzív workshopon az alapoktól, a nulláról indulunk, hogy megspórolva neked sok-sok belefektetett munkaórát, maximálisan kiismerhesd a platform technikai és elméleti hátterét. De nem csak kezdőknek ajánljuk a képzést: a workshop tudásanyagának birtokában kezdőként és újrakezdőként is képben leszel valamennyi lehetőségeddel az Instagram kommunikációban, így ezeket mérlegelve tudod a számodra lehető legideálisabb megoldásokat használni, koncentráltan. Ez a workshop a profi csatorna, a márkaépítés és a jól konvertáló kommunikáció alapja az Instagramon, és nem csak a technikai, hanem a szemléletbeli tudnivalókat is átadja neked, elhelyezi az Instagramot a teljes online kommunikációd rendszerében – hogy az Instagramon túlmutatóan is hasznát vedd az itt elhangzottaknak és kamatoztatni tudd a tudást, termőre tudd fordítani azt!

Virágkötészet

Az esküvő finom virágdíszei

Virágkötészeti workshop

Az esküvő szezonra egy igazán jó bemelegítőnek ígérkezik a Szép Klarissza által vezetett virágkötészeti workshop. A főszerepet nem a menyasszonyi csokrok, hanem a menyegző aprólékos, finoman kidolgozott virágdíszei kapják. Fejdísz, koszorúslány csokor, kitűző, gyűrűpárna….néhány dolog amire biztosan számíthatnak a képzés résztvevői. Klarissza nagy hangsúlyt fektet az alkotások precíz technikai bemutatására, a téma elméleti átbeszélésére is. Fontos szerepet kap az árkalkuláció, az eladhatóság is, amit szintén boncolgatunk a nap folyamán.

Klarissza közvetlen és segítő oktató, a méltán sikeres dupla karácsonyi workshop után ismét megtiszteli a Dekor Akadémia pódiumát, hogy szaktudását egy új témában is megossza veletek.

Elméleti

A virágkötészeti versenyeken túl

A virágkötészet törvényei és szabályai a versenyeken és a hétköznapokban

Szeretnél betekinteni a virágkötészeti versenyek világába? Érdekel, hogy milyen titkos fogásokkal, trükkökkel teszik különlegesebbé, jobbá alkotásaikat a nemzetközi versenyek indulói? Kíváncsi vagy, hogy milyen pontozási rendszer szerint működik a zsűrizés? Tudni szeretnéd, hogy mik a fontos kritériumok, ha versenyzőként szeretnéd kipróbálni a szaktudásodat? Ha választ szeretnél kapni ezekre a kérdésekre, akkor itt a helyed ezen a hiánypótló szakmai napon.

Az oktatáson kiemelten szerepelnek azok a virágkötészeti alapszabályok, törvények, technikai fogások, trükkök, amiket a mindennapi virágkötészetben is hasznos tudni és alkalmazni!

Ez egy interaktív szakmai nap lesz, rengeteg képpel illusztrálva a jó és rossz példákat. Szeretnénk, ha egyfajta virágkötészeti kerekasztal beszélgetés lenne, aminek ti is aktív résztvevői lesztek. A legújabb európai pontozási rendszer ezen az előadáson kerül először bemutatásra, melyet ettől az évtől már a hazai versenyeken is alkalmazni fognak.

A workshopon élesben is kipróbálhatjátok a tudásotokat, így alkotás is lesz a nap második részében. Minden résztvevőnek egy „meglepetés” versenyfeladatot kell elkészítenie egy adott növény- és kellékcsomagból, a nap folyamán tanultakat alkalmazva. A versenymunkát ezután a korábban elhangzott szempontok szerint közösen kiértékelünk. (Ez csak egy versenyfeladat elkészítése lesz, de nem lesz pontozás, így helyezések sem!)

Korábbi, már lezárt magyar versenyek feladatait, helyezéseit nem érintjük!

Dekorációs

Bevezetés a modern kalligráfiába

Dekorációs workshop

Mindig is ámulattal nézted a kalligráfia videókat? Szeretnél valami olyat alkotni, ami egyedivé és megkülönböztethetővé tesz?

Gyere, és tanuld meg hogyan kell használni az ecsetfilcet, hogy látványos és lenyűgöző legyen a végeredmény.


Miről lesz szó a workshopon?

1. Hogyan tartsd és használd az ecsetfilcet? A legtöbben már ott problémába ütközünk, hogy hogyan is fogjuk meg a tollat, és ha az alapok nem stimmelnek, akkor az eredmény sem lesz ideális. Brigi megmutatja neked, hogyan tartsd a tollat és hogyan húzz vele olyan vonalakat, amilyeneket szeretnél.

2. Hogyan készíts kalligrafikus ABC-t? Az alapok tisztázása után jöjjönek az építőkockák, a betűk. Brigi végigveszi veled az összes betűt, melyiknél mire figyelj, hogy igazán szép, formás betűid legyenek.

3. Hogyan készíts el egy teljes alkotást? Ha minden kész, már “csak” az következik, hogy kamatoztasd a frissen megszerzett tudásod, és a betűidet szavakká, felirattá alakítsd. Megtudhatod, hogyan kösd össze a betűket, és hogyan díszítheted a kész felirataidat.

A megszerzett tudást pedig azonnal fel is használjuk ajándék- és dekorációs termékeken.Virágkötészet

Kézicsokrok újragondolva

Virágkötészeti workshop

Mindennapjaink leggyakoribb munkái a csokrok. Az egyszálastól az óriás bokrétákig, számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre technikailag és kreativitásban egyaránt, hogy vevőinket elkápráztassuk.

Az augusztusi workshop előadója Nagy Gábor ifjúsági Európa-bajnok virágkötő lesz. Gábor vezetésével különleges megoldásokkal ismerkedhetnek meg a képzés résztvevői, mindvégig szem előtt tartva az arányokat, formákat és a tökéletes technikai megoldásokat. Az alkotónap alatt a résztvevők megtanulhatják hogyan készíthetnek különleges csokoralapokat és talán az elsőre kicsit szokatlannak tűnő anyagpárosításokkal valami teljesen egyedit hozhatnak létre. Gábor a tőle megszokott modern látásmódot hozza el a workshopra, melyen vágott és tartós virágokból készült alkotások is készülnek az eladhatóságot is figyelembe véve.

Dekorációs

Textilfestés növényekkel

Dekorációs workshop

A zöld esküvők és környezettudatos szemléletben megrendezésre kerülő rendezvények egyre inkább előtérbe kerülnek a modern, természetes dekorációs és virágkötészeti trendekben, ezeknek az irányzatoknak egy szép megnyilvánulási formája és kiegészítő eleme a finom pasztell színárnyalatokban harmonizáló textilkiegészítők alkalmazása. A foglalkozást virágkötőknek, dekoratőröknek, rendezvényszervezőknek egyaránt ajánljuk.

Ezen a workshopon számos természetes textilszínezési technikával megismerkedhetnek a résztvevők. Festőnövényekkel egyszínűre vagy színátmenetesre megfestünk fejenként egy darab 3 méter hosszúságú pamutgézt, amely csodás asztaldísze és kiegészítője lehet egy ünnepi asztalterítéknek. Ezen kívül színfoltokkal és növényi lenyomatokkal megmintázunk fejenként 2 x 2m hernyóselyem szalagot, ami menyasszonyi vagy alkalmi csokrok díszítésére használható. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textil választás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, továbbá a mertéses, színátmentes, színfoltos és ún. ökonyomat avagy ecoprint technikát is, amely során ezúttal eukaliptusz levelek lenyomatát gőzöljük majd a kelmébe - ez egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy fontos alkalom virágairól.

A részvételi díj tartalamazza a 3 méteres pamutgézt, a 2 x 2m hernyóselyem szalagot és az ökonyomat textil mintákat valamint a festés során szükséges összes eszközt és alapanyagot.