Képzések

Elméleti

A virágkötészeti versenyeken túl

A virágkötészet törvényei és szabályai a versenyeken és a hétköznapokban

Szeretnél betekinteni a virágkötészeti versenyek világába? Érdekel, hogy milyen titkos fogásokkal, trükkökkel teszik különlegesebbé, jobbá alkotásaikat a nemzetközi versenyek indulói? Kíváncsi vagy, hogy milyen pontozási rendszer szerint működik a zsűrizés? Tudni szeretnéd, hogy mik a fontos kritériumok, ha versenyzőként szeretnéd kipróbálni a szaktudásodat? Ha választ szeretnél kapni ezekre a kérdésekre, akkor itt a helyed ezen a hiánypótló szakmai napon.

Az oktatáson kiemelten szerepelnek azok a virágkötészeti alapszabályok, törvények, technikai fogások, trükkök, amiket a mindennapi virágkötészetben is hasznos tudni és alkalmazni!

Ez egy interaktív szakmai nap lesz, rengeteg képpel illusztrálva a jó és rossz példákat. Szeretnénk, ha egyfajta virágkötészeti kerekasztal beszélgetés lenne, aminek ti is aktív résztvevői lesztek. A legújabb európai pontozási rendszer ezen az előadáson kerül először bemutatásra, melyet ettől az évtől már a hazai versenyeken is alkalmazni fognak.

A workshopon élesben is kipróbálhatjátok a tudásotokat, így alkotás is lesz a nap második részében. Minden résztvevőnek egy „meglepetés” versenyfeladatot kell elkészítenie egy adott növény- és kellékcsomagból, a nap folyamán tanultakat alkalmazva. A versenymunkát ezután a korábban elhangzott szempontok szerint közösen kiértékelünk. (Ez csak egy versenyfeladat elkészítése lesz, de nem lesz pontozás, így helyezések sem!)

Korábbi, már lezárt magyar versenyek feladatait, helyezéseit nem érintjük!

Virágkötészet

Kézicsokrok újragondolva

Virágkötészeti workshop

Mindennapjaink leggyakoribb munkái a csokrok. Az egyszálastól az óriás bokrétákig, számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre technikailag és kreativitásban egyaránt, hogy vevőinket elkápráztassuk. A márciusi workshop előadója Nagy Gábor ifjúsági Európa-bajnok virágkötő lesz. Gábor vezetésével különleges megoldásokkal ismerkedhetnek meg a képzés résztvevői, mindvégig szem előtt tartva az arányokat, formákat és a tökéletes technikai megoldásokat. Az alkotónap alatt a résztvevők megtanulhatják hogyan készíthetnek különleges csokoralapokat és talán az elsőre kicsit szokatlannak tűnő anyagpárosításokkal valami teljesen egyedit hozhatnak létre. Gábor a tőle megszokott modern látásmódot hozza el a workshopra, melyen vágott és tartós virágokból készült alkotások is készülnek az eladhatóságot is figyelembe véve.

Dekorációs

Textilfestés növényekkel

Dekorációs workshop

A zöld esküvők és környezettudatos szemléletben megrendezésre kerülő rendezvények egyre inkább előtérbe kerülnek a modern, természetes dekorációs és virágkötészeti trendekben, ezeknek az irányzatoknak egy szép megnyilvánulási formája és kiegészítő eleme a finom pasztell színárnyalatokban harmonizáló textilkiegészítők alkalmazása. A foglalkozást virágkötőknek, dekoratőröknek, rendezvényszervezőknek egyaránt ajánljuk.

Ezen a workshopon számos természetes textilszínezési technikával megismerkedhetnek a résztvevők. Festőnövényekkel egyszínűre vagy színátmenetesre megfestünk fejenként egy darab 3 méter hosszúságú pamutgézt, amely csodás asztaldísze és kiegészítője lehet egy ünnepi asztalterítéknek. Ezen kívül színfoltokkal és növényi lenyomatokkal megmintázunk fejenként 2 x 2m hernyóselyem szalagot, ami menyasszonyi vagy alkalmi csokrok díszítésére használható. A résztvevők a nap folyamán megismerhetik a textil választás szempontjait, a kelmék és szövetek előkészítésének módszereit, továbbá a mertéses, színátmentes, színfoltos és ún. ökonyomat avagy ecoprint technikát is, amely során ezúttal eukaliptusz levelek lenyomatát gőzöljük majd a kelmébe - ez egy izgalmas módja egy-egy virágcsokor újrahasznosításának és megörökítésének, legyen szó egy menyasszonyi csokorról, egy virágos emlékről vagy egy fontos alkalom virágairól.

A részvételi díj tartalamazza a 3 méteres pamutgézt, a 2 x 2m hernyóselyem szalagot és az ökonyomat textil mintákat valamint a festés során szükséges összes eszközt és alapanyagot.


Virágkötészet

Az esküvő finom virágdíszei

Virágkötészeti workshop

A közelgő esküvői szezonra egy igazán jó bemelegítőnek ígérkezik a Szép Klarissza által vezetett virágkötészeti workshop. Az áprilisi képzésen a főszerepet nem a menyasszonyi csokrok, hanem a menyegző aprólékos, finoman kidolgozott virágdíszei kapják. Fejdísz, koszorúslány csokor, kitűző, gyűrűpárna….néhány dolog amire biztosan számíthatnak a képzés résztvevői. Klarissza nagy hangsúlyt fektet az alkotások precíz technikai bemutatására, a téma elméleti átbeszélésére is. Fontos szerepet kap az árkalkuláció, az eladhatóság is, amit szintén boncolgatunk a nap folyamán.

Klarissza közvetlen és segítő oktató, a méltán sikeres dupla karácsonyi workshop után ismét megtiszteli a Dekor Akadémia pódiumát, hogy szaktudását egy új témában is megossza veletek.